Kahwin.............
ada anak...........
pertemuan dan...........
perpisahan.......

itu semua boleh terjadi berkali-kali,
Tapi,
Alam persekolahan datang hanya sekali.
Tak kira walau hebat ke tak,itulah memori pahit manis yang akan kekal buat selama-lamanya

Followers

JOM SHOPPING=)

pendapat readers mengenai blog ini.....

like like like

Friday, February 4, 2011

P.L.K.N Part 1

Assalamualaikum...
yes akhirnye aku berjaya keluar dari kem padang hijau semalam..
hmmm..
best jgk la sebab first time aku dapat naik bas awam guna duit aku sendiri tanpa bawah kelolaan sekolah n yang berkaitan dengannye..
hehehe....
hmm..
aku memang akui la pengalaman di kem plkn memang best walaupun aktiviti macam aktiviti di kelas cb macam style budak2 tadika...
dengan pemetaan visual dan macam2 lagi...
tp kalau kita selaminye kita pasti akan memperolehi sesuatu pengajaran yang berharga...
aku ingt lagi seorang jurulatih di kelas cb aku ni pernah cerita...........mengenai seorang budak dengan tapak sulaiman.......hmm..
macamana ea cerita dia..hmm..
hah..
mcm ni..
seorang lelaki tua ni pergi la ke pantai pada suatu hari
tiba2 dia ternampak seorang budak ni sedang melempar tapak sulaiman yang tersadai kat tepi pantai tersebut ke dalam laut..
lelaki tua ni pun hairan melihat perbuatan budak tersebut lalu dia pun pergi la dekat budak tu lalu dia pun tanya kat budak tu apa yang dia wat..lalu budak tu pun beritahula kat lelaki tua tu bahawa dia sedang menyelamatkan tapak2 sulaiman yg tersadai kat pantai tu..
lelaki tua tersebut lalu ketawa sambil mengatakan bahawa perbuatan tersebut adalah sia2..
lalu budak tu pun menjawab bahawa walaupun dia tak dapat menyelamatkan kesemua tapak sulaiman tu tapi sekurang-kurangnya dia da berusaha untuk memberi kan peluang kedua untuk tapak2 sulaiman tu meneruskan hidupan dan mengurangkan bilangan tapak sulaiman yang mati...
moral of the story is
walaupun kita tak dapat untuk menyelamatkan keadaan dan sebagainya tapi dengan melakukan sesuatu perkara atau tindakan sedikit sebanyak akan membantu kita untuk menyelasaikan masalah yang menimpa diri walaupun sedikit.......
hmm..
itu ajelah kot story dia..
hmm..
hari ahad ni aku da nk balik kem...
mcm tak puas lak aku duduk umh..
tapi...
kalau duduk umh lama2 pun xde maknanye kalau asyik makan aje...
nanti x pasal2 peru aku ni nanti akan bertambah comel lak ...
hahahaha..
maybe betul kot cakap member aku tu...
hmm...
xpe..nanti aku akan usahakan untuk mengurangkan kecomelan perut aku ni..
ha3...
hmm..
kita sambung balik pengalaman di kem..
macam aku cakap masuk kem plkn ni xla bosan but sebaliknya memang menyeronokkan...
jurulatih dia majoriti baik tapi ada la seorang dua yang aku x ske a.k.a menyampah..ha3..
sbb apa aku menyampah tu aku rasa biarlah diri aku aje yang tahu......he3..
sebulan aku dudk kat kem tu da banyak da perubahan yang aku rasa berlaku kat diri aku..
hmm....
pengalaman yang xleh aku lupa adalah time aq wat perbentangan visi untuk persembahan kkj(kontrak kita janji) dari situ aku dapat wat beberapa conclusion bahawa :

1)jika kita yakin dengan diri kita, kita pasti dapat wat sesuatu dengan baik
2)jika kita da melibat kan diri dalam sesuatu perkara tu kita hendaklah berusaha
untuk melakukannye dengan bersungguh-sungguh agar kita akan mendapat hasil yang terbaik
hmm...
secara jujurnye kadang2 tu memang bosan la sebab aktiviti yg best2 seperti merentas halangan tak dapat dijalankan sebab hujan..
hmm....
aku rasa sampai sini aje la yg aku dapat share dgn korang yg sudi baca blog aku ni yg ntah apa2 ni..
hahaha..
nanti ada masa nanti aku share lg..
sebab....................
pengalaman di kem plkn padang hijau belum berakhir lagi...
berdoalah aku dapat teruskan lagi pengembaraan dan pengalaman aku sebagai pelatih d kem plkn padang hijau....(^_^)V





jom komen:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...